Social

Tezaurul romanesc de la Moscova, de domeniul istoriei

Traian Basescu a apreciat, intr-un interviu acordat 2ui rus "Kommersant", ca problema tezaurului romanesc este o problema a istoriei si a precizat ca relatiile cu Federatia Rusa constituie o prioritate a politicii externe romanesti.

"Problema tezaurului romanesc este o problema a istoriei. Desigur ea are o importanta care atarna greu, dar prioritatea noastra consta in aceea sa construim viitorul plecand de la o abordare pragmatica", a spus seful statului.

"Privind economia romaneasca se vede clar ca oamenii de afaceri rusi au investit in ea resurse imense. Investitorii rusi detin practic monopolul in industria aluminiului. Mari capacitati exista in domeniul producerii otelului si in sectorul petrolier .

Din punctul de vedere romanesc, nu exista motive pentru ca dezvoltarea relatiilor politice sa ramana in urma fata de cooperarea economica", a spus Basescu. Seful statului a adaugat ca in politica externa romaneasca este prezenta prioritatea dezvoltarii unor relatii "sincere si deschise" cu Rusia.

Presedintele si-a exprimat speranta ca partea rusa va fi reprezentata la Forumul Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat, care se va desfasura in luna iunie, la Bucuresti. Intrebat daca presedintele rus Vladimir Putin a fost invitat sa participe la eveniment, Basescu a confirmat, dar a evitat sa mentioneze care a fost raspunsul liderului de la Kremlin.

Forumul Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat este o initiativa romaneasca, menita sa ajute tarile de la Marea Neagra sa anticipeze si sa rezolve rapid si eficient potentiale probleme, inainte ca acestea sa devina surse de instabilitate si amenintari la adresa securitatii regionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea