Social

#test #adn #tata #copil

Testul ADN pentru tati, mod de lupta impotriva traficului de copii

Viitoarea lege a adoptiilor va introduce testarea obligatorie a tatilor care isi recunosc copii nenascuti din relatii neoficializate. Testul ADN va reduce traficul cu copii luati chiar din maternitate .

Pentru a impiedica cuplurile sa sara etapele procesului de adoptie, proiectul legii adoptiilor va obliga orice tata sa-si demonstreze paternitatea prin testul ADN, inainte de a putea adopta copil recunoscut, a explicat Bogdan Panait, seful Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), la conferinta "Tendinte actua­le in justitia pentru copil si familie".

"Exista fel de fel de proceduri prin care familiile isi iau copii din maternitati . Exista acele mame foarte tinere care nasc si vor sa-si abandoneze copilul . Brusc apare tatal, care este casatorit si care, desigur, avea depus si dosar de adoptie si care recunoaste copilul. Sotia lui il iarta ca a inselat-o si, fireste, consimte sa adopte copilul rezultat din relatia neoficiala. Sunt familii care, dupa adoptie, plecau a doua zi in strainatate. Testul ADN va elimina aceasta portita prin care multe cupluri faceau rost rapid de copii", a declarat Panait, citat de Cotidianul.

Copilul va putea fi recunoscut de tata printr-o declaratie la notar, dar testarea va fi urmatorul pas obligatoriu pentru continuarea procesului de adoptie.

Proiectul de lege va scurta durata adoptiilor interne de la trei-patru ani, in prezent, la maximum un an. In cazul adoptiilor internationale, drepturile vor fi extinse si pentru rudele de gradul al treilea. Daca pana acum doar bunicii care locuiau in strainatate puteau adopta copilul ramas fara gardian legal, acum aceleasi drepturi le vor avea si unchii si matusile.

Cetatenii romani, indiferent de tara de domiciliu, vor avea dreptul sa adopte din Romania.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea