Social

#teste coronavirus #coronavirus #farmacii

Testele rapide anti-Covid, scoase din farmacii. Afla motivul

 

Testele rapide pentru depistarea coronavirusului nu mai pot fi cumparate din farmacii. Decizia de a scoate testele din farmacii a fost luate deoarece utilizarea necorespunzatoare poate da rezultate eronate. 

Astfel, testele rapide antigen sau pentru anticorpi vor putea fi vandute doar prin intermediul spitalelor, clinicilor si cabinetelor medicale.

Interdictia a fost impusa de Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania, motivand utilizarea necorespunzatoare de catre populatie, anunta Realitatea Plus.

Testele rapide antigen sau pentru anticorpi sunt de uz profesional si se recomanda ca prelevarea probei si interpretarea rezultatului sa se faca de catre personal calificat, transmite Agentia Nationala a Medicamentelor.

Testele au acuratete mai mare daca indica rezultat pozitiv si de 60%-70% daca indica rezultat negativ, astfel ca evaluarea trebuie facuta de un specialist. De aceea, Agentia a solicitat ca testele antigen sau pentru anticorpi sa fie vandute doar spitalelor, clinicilor si cabinetelor medicale. 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea