Social

# teste coronavirus romania #teste coronavirus #coronavirus #clinici private

Testele pentru coronavirus, oprite in clinicile private. Nu au primit bani de la stat din martie

Clinicile private ameninta ca nu vor mai efectua teste pentru depistarea coronavirusului. Motivul? Statul nu le-a mai dat bani din luna martie, iar daca acestaea nu primesc banii pentru testele efctuate pana acum ameninta ca nu vor mai efectua niciun test.

 

Ministerul Sanatatii a acreditat mai multe unitati de specialitate care realizeaza testarea RT-PCR pentru a determina daca pacientii testati au sau nu coronavirus. Aproximativ 9.000 de persoane se testeaza zilnic in clunicile private, potrivit bilantului zilnic publicat de Grupul de Comunicare Strategica.

Cu toate acestea statul nu a platit toate clinicile cu care colaboreaza, iar unele dintre acestea nu si-au mai primit banii din luna martie.

”Avem de recuperat bani din luna martie, de cand au inceput laboratoarele private sa fie acrediate pentru a face astfel de teste”, a declarat Cristian Hotoboc, manager clinica privata, la Realitatea PLUS.

Pretul pentru efectuarea unui test pentru coronavirus intr-o clinica privata este cuprins intre 250 si 400 lei, in functie de laborator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea