Social

#testare nationala #testare coronavirus #testare

Testare la nivel national pentru coronavirus! Toata lumea trebuie sa faca testul

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca o testarea pentru coronavirus va avea loc la nivel national incepand cu 1 iunie. Testarea are ca scop verificarea nivelului de imunizare a populatiei si verificarea raspandirii virusului, la trei luni dupa raspandirea epidemiei in Romania.

 

"Noi avem o testare, prin Institutul National pentru Sanatate Publica si Centrul pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile, pe care o sa o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atat a imunizarii populatiei, cat si a evolutiei ulterioare pe care o avem in colaborare cu OMS si o facem la trei luni. Va incepe dupa 1 iunie. Noi trebuie sa vedem cand se termina pandemia sau prima etapa a pandemiei, fiindca noi nu coboram. Astazi avem 231 de cazuri, dar in contextul in care ieri a fost o zi de sambata in care testarile sunt un pic mai putine decat in timpul saptamanii", a transmis Nelu Tataru, potrivit realitatea.net.

Nelu Tataru a mai adaugat ca testarile vor fi facute in functie de zonele de raspandire al focarelor, celor care se ofera voluntari.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea