Social

#comete #asteroizi #terra #pamant

Terra, grav amenintata din spatiu

Aproximativ 900 de asteroizi si comete cu potential de pericol isi pot intersecta traiectoria cu Pamantul.

Observatiile astronomice din ce in ce mai performante releva ca, anual, sunt descoperite in spatiul indepartat 80 de noi corpuri ceresti periculoase (PHOS) care ar putea lovi planeta noastra, informeaza site-ul Flashespace.com. Este vorba de asteroizi si comete cu diametrul mai mare de 140 de metri, a caror orbita o poate intalni pe cea a Pamantului. Totalul de PHOS observat in ultimii ani si care ar putea avea un impact distrugator cu Terra se ridica la peste 4.000.

Apophis amenintatorul

Asteroidul care a produs cele mai mari frisoane astronomilor este Apophis 2004 MN. Acest corp ceresc cu 270 de metri in diametru, compus numai din fier si cu masa estimata la 27 de milioane de tone, ar fi trebuit sa loveasca Pamantul vineri, 13 aprilie, 2029.

Apophis se deplaseaza pe o orbita apropiata de cea terestra si viteza sa creste cu cinci kilometri/secunda la fiecare revolutie.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea