Social

#atac terorist istanbul #atac terorist #istanbul #revelion #terorist

Teroristul care a ucis zeci de oameni in noaptea de Revelion a fost prins

Autorul atacului sangeros produs in noaptea de Revelion in clubul Reina din Istanbul, a fost arestat. Acesta a fost prins in cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anuntat luni noaptea cotidianul Hurriyet, potrivit Reuters.

"Teroristul si-a recunoscut crima", a indicat guvernatorul, vorbind despre un cetatean uzbek care "a fost antrenat in Afganistan", potrivit stirileprotv.ro.

Teroristul care a impuscat mortal 39 de persoane si a ranit alte cateva zeci de oameni, a fost capturat de serviciile secrete. Acesta a fost gasit alaturi de copilul sau in varsta de doar patru ani, intr-un apartament din Istanbul.

Agentia de presa Anadolu sustine ca numele suspectului, de origine uzbeca, este Abdulkadir Masharipov, dar acesta folosea in cadrul Statului Islamic numele de cod Ebu Muhammed Horasani. Canalul de televiziune TRT sustine ca apartamentul unde a fost gasit teroristul apartine unui kirghiz, care ar fi fost si el arestat. Potrivit Anadolu, in cadrul operatiunii au mai fost arestate si trei femei, scrie libertatea.ro.

Date corespund celor furnizate de politie si serviciile de informatii in 8 ianuarie, cand autorul atacului a fost identificat ca un uzbec in varsta de 34 de ani, membru al unei celule teroriste din Asia centrala.

Sursa foto: larampa.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea