Social

#avertisment atacuri teroriste #Manuel Valls #atacuri Paris #atacuri Franta

“Terorismul ar putea lovi din nou Franta, dar si alte tari europene”

Prim-ministrul francez, Manuel Valls, a anuntat luni ca Franta trebuie sa se pregateasca de noi atentate, care ar putea avea loc si in alte tari europene, “in urmatoarele zile si saptamani”.

“Cunoastem ca exista operatiuni care se pregateau si se pregatesc inca, dar nu numai impotriva Frantei, ci si a altor tari europene”, a afirmat premierul francez pentru RTL, dar fara sa ofere alte precizari.

“Vom trai mult timp cu aceasta amenintare”, de aceea “trebuie sa ne pregatim”, a declarat Manuel Valls, subliniind ca atentatele comise vineri seara la Paris au fost “organizate, concepute, planificate in Siria”.

Dar epicentrul luptei impotriva Statului Islamic “nu este in Siria, ci in primul rand in Irak. Acolo se joaca viitorul”, a afirmat seful guvernului francez, citat de DPA.

O serie de atentate au fost comise vineri seara in Paris, soldandu-se, conform celui mai recent bilant cu 132 de morti, dupa ce trei raniti spitalizati au incetat din viata duminica.

Potrivit RTL,  Abdelhamid Abaaoud (27 de ani) a fost identificat drept comanditarul atentatelor de la Paris, unul dintre cei mai activi calai ai gruparii jihadiste Daech (acronimul arab al Statului Islamic) din Siria, potrivit publicatiei online 20 minutes.fr.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea