Social

#atac reina # romani istanbul #atac istanbul #atac terorist

Teroare in Istanbul: 39 de morti, dintre care 16 straini, ucisi la petrecerea de Anul Nou

36 de oameni si-au pierdut viata in urma unui atac teorist in inima Istanbulului. Victimele se aflau in Clubul Reina si petreceau de Revelion. Atacul survine in urma tensiunilor care s/au nascut in ultimele saptamani, jihadistii cerand ca Anul Nou sa nu mai fie sarbatorit in Turcia, acest lucru aducand tara prea aproape de Europa si de crestinism, intocmai ca sarbatorirea Craciunului.

Guvernatorul Istanbului a declarat că un atacator cu o armă de mare putere a împuşcat un poliţist şi un civil la intrarea în clubul Reina, apoi a început să tragă la întâmplare în oamenii aflaţi în local. Unii martori spun că mai mulţi atacatori au acţionat în club. „Oamenii au fost împuşcaţi fără milă. Nu au avut milă! Au tras în toată lumea. Trei sau patru oameni au tras cu arme automate. Lumea a fost împuşcată în cap”, a spus un martor. 

Ministrul de Interne al Turciei a declarat că poliția este în căutarea unui atacator. „Vânătoarea teroristului este în desfăşurare. Poliţia a lansat operaţiunile. Sperăm ca atacatorul să fie prins curând”, a spus Suleyman Soylu, citeaza Digi24.ro. 

39 de persoane si-au pierdut viata, dintre care 16 au cetatenie straina, in urma acestui atac. Alte 69 de persoane au fost ranite. 

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea