Social

Terminalul abia inaugurat de pe Heathrow paralizeaza traficul aerian britanic

Debut catastrofal dupa ce 250 de curse au fost anulate. 5.000 de bagaje pierdute.

Aviz pasagerilor re tranziteaza aeroportul britanic Heathrow! Compania aeriana British Airways (BA), care a fost nevoita sa anuleze 250 de curse dupa inaugurarea terminalului modern de pe aeroportul londonez Heathrow, a anuntat ca traficul aerian va fi perturbat si in cursul acestei saptamanii, relateaza Reuters, citat de Mediafax.

Terminalul 5 al aeroportului londonez Heathrow, care trebuia sa reabiliteze imaginea celui mai mare aeroport din lume destinat transportului international de persoane, a cunoscut joi un debut catastrofal, dupa anularea mai multor zboruri, intarzieri ale bagajelor si proteste ale calatorilor. Inaugurat oficial in urma cu doua saptamani de regina Elisabeta a II-a, care a calificat terminalul drept „o poarta de intrare in secolul XXI pentru Marea Britanie”, terminalul si-a deschis portile publicului dupa cinci ani si jumatate de lucrari de reabilitare care au costat in total 4,3 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,6 miliarde de euro), informeaza AFP.

Cladirea ultramoderna, construita de grupul aeroportuar BAA (filiala a companiei spaniole Ferrovial) pentru utilizarea exclusiva de catre compania Britis Airways si cu o capacitate de trafic de 30 de milioane de pasageri pe an, urma sa primeasca aproximativ 40.000 de persoane in prima zi de activitate. Insa, chiar din prima zi, o serie de incidente au determinat anularea a 34 de curse pe distanta scurta si medie, cu destinatia Munchen, Frankfurt, Paris si Bruxelles, dar si spre Glasgow si Aberdeen.

Lansarea terminalului s-a dovedit o lovitura de imagine pentru BA, cu posibile consecinte in plan financiar, compania sperand ca noul complex va raspunde criticilor generate de aglomeratia inregistrata pe principalul aeroport din Londra. BA a anuntat sambata ca 15.000 de bagaje se afla in continuare in incinta terminalului cinci in valoare de 8,6 miliarde de dolari dupa ce proprietarii acestora fie au urcat la bordul avioanelor fara ele, fie au renuntat sa le mai astepte si au plecat acasa.

„ Luni (azi-n.r.), compania spera sa opereze aproximativ 87 la suta (din curse)”, a precizat British Airways intr-un comunicat, subliniind o relativa imbunatatire a situatiei cu doua procente fata de ziua precedenta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea