Social

#terenuri de vanzare bucuresti #terenuri de vanzare #vanzare teren

Terenuri de vanzare in Bucuresti – Verifica detaliile inainte sa dai banii!

Terenuri de vanzare in Bucuresti nu sunt chiar attt de multe pe cat s-ar dori. Totusi, in zonele marginase, mai exista bucatele de terenuri de vanzare in Bucuresti. Numai ca mirajul de a-ti ridica propria casa nu trebuie sa te orbeasca inaintea unei asemenea investitii.

Terenuri de vanzare in Bucuresti sunt la mare cautare, chiar si la periferie. Totusi, alegerea de terenuri de vanzare in Bucuresti nu este deloc usoara. inainte de a da banii, ai de verificat acte si detalii importante.

Ai ce-ti trebuie?

Un prim detaliu important este pozitionarea acelor terenuri de vanzare in Bucuresti fata de retelele electrice, de gaze, de apa si canalizare. Sunt doar cateva dintre elementele care trebuie verificate inainte de a semna contractul. Daca distanta fata de utilitati este considerabila, racordarea poate ajunge chiar sa dubleze pretul terenului. Astfel, un chilipir se poate dovedi o afacere paguboasa.

La fel de important este si accesul la drumul public sau macar la asfalt si la reteaua de transport in comun. Probleme mult mai serioase pot crea insa nivelul panzei freatice si compozitia solului. Un alt lucru important este deschiderea acelor terenuri de vanzare in Bucuresti la drumul principal. Aceasta determina pozitia viitoarei constructii. Iar pe un teren prea ingust nu se poate construi.

Verifica actele cu atentie!

Daca terenul este amplasat in zona inundabila, poti solicita primariei sau Regiei Apelor Romane un aviz care sa ateste acest lucru. in plus, trebuie sa verifici cu atentie daca nu cumva terenul este amplasat in zona unor situri arheologice. Avizele se elibereaza de catre Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor. Intereseaza-te si daca nu cumva pe acel teren au fost depozitate anterior deseuri toxice sau substante chimice. Daca suprafata de teren este strabatuta de conducte de gaze, de apa sau de canalizare, nu poti construi nimic deasupra! Mai trebuie verificat daca exista sau nu o suprapunere a cadastrelor cu loturile vecine sau daca terenul cu pricina nu face obiectul vreunei revendicari in baza Legii 10/2000 si a Legii 18/1991.

Daca te-ai hotarat sa cumperi terenuri de vanzare in Bucuresti, verifica atent in cctul de proprietate modul de dobandire a terenului. Daca cumva apare acolo constituirea dreptului de proprietate, terenul nu poate fi vandut timp de zece ani de la data punerii in posesie. E nevoie si de certificatul de mostenitor (daca titularul actului de proprietate a decedat), precum si de alte documente doveditoare ale calitatii de vanzator ale celui care efectueaza tranzactia.

Restrictii pentru terenuri de vanzare in Bucuresti

In Certificatul de urbanism este specificata zona in care este incadrat terenul: rezidentiala, industriala, mixta, cu regim de inaltime mai mic sau mai mare, zona protejata sau zona verde. Prin urmare, tipul zonei presupune si ceea ce ai voie sau nu sa construiesti acolo. In zona protejata se impun foarte multe restrictii de constructie si sunt solicitate foarte multe conditii de indeplinit. Trebuie respectate stilurile arhitecturale, anumite inaltimi, retrageri fata de vecinatati. Zona verde este destinata strict pentru: paduri, parcuri nationale, parcuri de agrement, zone de protectie a lacurilor. Si nu se permite nicium constructia de locuinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea