Social

#turul doi #tenis #victor_hanescu #jocurile olimpice.

Tenis - Victor Hanescu s-a calificat in turul doi la JO

Veste buna din turneul olimpic de tenis! Singurul nostru reprezentant pe tabloul masculin, Victor Hanescu, a reusit sa se califice in turul doi , dupa ce a trecut de Simone Bolelli, un tenismen italian care pur si simplu parca nu vroia sa piarda. Din fericire insa, a facut-o.

Bolelli a avut 5-3 in primul set, dar Victor nu s-a lasat impresionat si a revenit, castigand urmatoarele patru gameuri la rand si adjudecandu-si actul. Tenismenul nostru nu a avut la fel de mult noroc in setul secund, castigat de italian la trei.

Decisivul a inceput sub zodia echilibrului. Echilibru care s-a mentinut pana in gameul cu numarul cinci, cand Victor a facut un break de senzatie. Din acel moment, sportivul nostru s-a luptat practic cu el insusi dar, in final, a reusit sa-si conserve avantajul si sa obtina mult dorita calificare in turul doi.

Scor final 7-5, 3-6, 6-4, dupa un meci care a durat nu mai putin de doua ore si un sfert. Cel mai important, Victor Hanescu scrie istorie, devenind primul tenismen din tara noastra care reuseste sa castige un meci la Jocurile Olimpice. Au incercat Andrei Pavel , George Cosac si chiar Hanescu, la Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 si respectiv Atena 2004, dar nu au reusit.

Povestea participarii lui Victor la aceasta Olimpiada continua, dar adversarul va fi unul mult mai dificil. In turul doi, reprezentatul nostru va da piept cu invingatorul dintre francezul Gael Monfils si spaniolul Nicolas Almagro. Ultimul, cap de serie numarul 11!

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea