Social

#temperaturi polare europa #iarna grea zapada

Temperaturi polare in Europa

De cateva zile Europa se confrunta cu temperaturi polare record si zeci de morti din cauza frigului. Cele mai scazute temperaturi s-au inregistrat in Romania, Germania si Polonia.

In Romania, zilele trecute s-au inregistrat -31 de grade Celsius si mai multe persoane au murit din cauza frigului, informeaza cotidianul italian Il Messaggero.

Zeci de victime ale inghetului s-au inregistrat in Polonia, incepand de vineri, cand temperaturile au coborat sub minus 25 de grade. A nins si la Bruxelles, in timp ce Elvetia a batut marti recordul de temperatura cea mai scazuta pentru acest anotimp , prin 26,6 grade sub zero.

La Paris, Turnul Eiffel a ramas inchis doua zile din cauza zapezii cazute intreaga zi de luni. A fost nevoie sa se intervina cu puternice jeturi de aer cald pentru a topi gheata de pe scari , fiind interzis sa se foloseasca sarea, care ar putea coroda metalul, si nisipul, care ar putea afecta mecanismul ascensoarelor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea