Social

#vremea dupa Paste #prognoza meteo #vremea

Temperaturi de iarna la mijlocul lunii aprilie! Ce ne asteapta

UPDATE Vesti proaste de la meteorologi! ANM a emis astazi doua avertizari de precipitatii abundente si racire accentuata a vremii, ca urmare a unui ciclon trans-balcanic care va traversa Romania in urmatoarele zile.

“Din aceasta noapte, de la ora 04:00 si pana vineri, la ora 10:00, a fost emis un cod galben de precipitatii abundente, ninsori si intensificari ale vantului. in intervalul mentionat precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si cea mai mare parte a zonei de munte. in Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori. Cantitatile de apa vor depasi 20-25 litri pe metrul patrat, iar izolat vor fi chiar si 40 de litri pe metrul patrat. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50-55 km/h. La munte, cu precadere la altitudini de peste 1.400 de metri, se va depune strat nou de zapada, destul de consistent, iar vantul va avea intensificari cu rafale de pana la 80-90 de km/h, viscolind ninsoarea", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Hustiu, meteorolog de servicu al ANM.

De miercuri dimineata, de la ora 09:00, pana vineri la ora 06:00, ANM a instituit alerta cod portocaliu de ninsori abundente si local viscolite in zona montana. Initial vor fi afectate zonele montane din vest si sud-vest, in special in Carpatii Meridionali si Muntii Banatului, iar fenomentele meteo extreme se vor muta apoi in est, cuprinzand Carpatii Orientali si de Curbura.

Judetele care se vor afla sub incidenta codului portocaliu sunt: Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Brasov, Prahova, Buzau, Covasna, Harghita, Bacau, Neamt si Suceava. Majoritatea celorlalte zone ale tarii, inclusiv Capitala, se vor afla sub avertizare Cod Galben de precipitatii.

“Temperaturile in aceasta perioada, in medie, vor fi cuprinse 3 si 12 grade, cand ar trebui sa avem intre 14 si 21 de grade Celsius. Noaptea de vineri spre sambata va fi cea mai rece, cu temperaturi negative in jumatatea de nord a tarii, dar si in sud, cu valori in depresiuni care vor scadea pana la -8 grade Celsius, daca nu chiar si mai putin. Acest ciclon s-a generat in Europa Centrala, a coborat spre Mediterana, iar in urmatoarele zile va traversa balcanii si va ajunge in bazinul Marii Negre. In plus, o masa de aer foarte rece, de origine arctica, a ajuns peste partea central-nordica a continentului si va fi trasa in urmatoarele zile de acest ciclon spre sud-estul continentului", a mai precizat meteorologul ANM.

 

 

Din fericire, vremea se va indrepta din weekend, iar de saptamana viitoare temperaturile vor fi in crestere.

Tinand cont de racirea vremii, Termoelectrica informeaza ca, la solicitare, toti doritorii se pot reconecta la caldura.

Pentru aceasta, gestionarul fondului locativ se va adresa cu o cerere in acest sens la sediul teritorial al intreprinderii, in functie de sector, sau la Centrul Comercial al „Termoelectrica” S.A. – Tudor Vladimirescu, 6.

Vesti proaste de la meteorologi! Vreme capricioasa in toata tara, dupa ce azi-dimineata s-au inregistrat minus 25 de grade la Vf. Omu sau minus 19 grade la intorsura Buzaului si Vf. Toaca, in Ceahlau.

Marti, desi valorile termice diurne vor marca o crestere fata de luni in cea mai mare parte a tarii, ele vor fi inca sub mediile climatologice specifice datei, potrivit Realitatea TV.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9-10 grade pe litoral si 16-17 grade in Oltenia si in Transilvania. Cerul va fi temporar noros si va ploua, mai ales catre seara, pe arii relativ extinse in regiunile vestice si sudice, local in nord-vest si centru si izolat in rest. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice si sud-estice. Dimineata, izolat, se va semnala bruma in regiunile vestice, nordice si centrale.

In Capitala, vremea se va incalzi. 4-6 grade dimineata si o temperatura maxima de 14…15 grade. Cerul va fi temporar noros si va ploua in prima parte a zilei.

Miercuri, vremea se va raci si mai mult!  Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 grade in estul Transilvaniei, pana in jurul a 15 grade in Lunca Dunarii.

Cerul va avea innorari si va ploua pe arii relativ extinse, iar la munte vor predomina ninsorile. Ninsori si lapovita vor fi, mai ales spre seara si in Maramures, Transilvania, Moldova, precum si in zonele deluroase din rest. Local, cantitatile de apa pot fi insemnate. Vantul va prezenta intensificari temporare, in majoritatea regiunilor, in special in sud si sud-est, iar pe crestele montane, va sufla tare. Dimineta va fi bruma in depresiuni, in nord-est si pe arii restranse in rest.

Si in Capitala, vremea se va raci: 3-5 grade dimineata si doar 9-10 grade la amiaza. Cerul va fi noros si temporar va ploua, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari in cursul zilei.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea