Social

#tv #agresivitate #copil

Televizorul mareste agresivitatea copiilor

Un studiu realizat de Universitatea din New York arata ca timpul petrecut in fata televizorului duce la cresterea agresivitatii copiilor.

Indicele de agresivitate calculat de cercatatori a urcat cu 0,16, pe o scala de la 0 la 30, cu fiecare ora in care copiii s-au uitat la televizor. Daca televizorul era pornit, dar copilul nu se uita direct la el, indicele de agresivitate a crescut cu 0,09.

Dintre factorii analizati care cresc agresivitatea celor mici, televizorul a fost cel mai puternic.

"Expunerea la violenta prin media, inclusiv televiziune, filme, muzica, jocuri video prezinta un risc foarte mare pentru sanatatea copiilor si a adolescentilor. Studii stiintifice arata ca violenta din media poate contribui la aparitia unui comportament agresiv , desensibilizare in fata violentei, cosmaruri sau teama de a nu fi ranit", sustine Asociatia Americana de pediatrie, citata de Realitatea.net.

Specialistii recomanda parintilor sa explice copiilor ca scenele de violenta sunt fictive, dar sa le explice si ce s-ar intampla in realitate.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea