Social

#televiziuni #emisiuni #cna

Televiziunile, arse la buzunar de catre CNA

(CNA) mareste amenzile aplicate televiziunilor din cauza vulgaritatii emisiunilor pe care le difuzeaza. Un prim pas a fost facut ieri, cand trei posturi au fost amendate de catre CAN cu peste 50 de mii de lei.

Satul de vulgaritatea emisiunilor difuzate de posturile romanesti de televiziune, Consiliul National al Audiovizualului a decis sa creasca pedepsele banesti aplicate celor care incalca regulile, tragand si un semnal de alarma in acest sens.

Primele televiziuni sanctionate au fost Antena 1 (cu 15 mii de lei pentru emisiunea “Acces Direct”), Prima TV (tot 15 mii de lei pentru “Tradati in dragoste”), Kanal D (“Foamea de bani”) si Euforia TV (“Inelul cu diamant”), fiecare cu cate 10 mii de lei.

Conform Cotidianul, motivatia pentru amenzi este incalcarea normelor de protectie a minorilor, difuzarea emisiunilor la ore nepotrivite si violenta verbala si fizica, precum si imaginile cu pronuntata tenta sexuala.

“Amenzile sunt mai mari pentru ca aceste emisiuni s-au degradat in ultimul hal, s-au inmultit, au proliferat. Sunt emisiuni pline de scene de violenta verbala, fizica si cu o puternica tenta sexuala, emisiuni transmise la ore la care minorii se uita la tv. Consiliul nu mai este dispus sa asiste la proliferarea unor astfel de “productii”, motiv pentru care, cu totii, am decis sa fim drastici”, a explicat decizia presedintele Consiliului, Rasvan Popescu, pentru cotidianul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea