Social

Televiziuni somate din cauza Laurei Andresan

CNA a decis in sedinta de joi sa adreseze somatii publice posturilor TVR 1, Antena 1 si Prima TV pentru ca au difuzat in cadrul stirilor de miercuri declaratiile Laurei Andresan despre Adrian Mutu fara a fi sustinute de probe si fara a solicita un punct de vedere al persoanei acuzate sau invocate.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, posturile Antena 1, Prima TV si TVR 1 au incalcat prevederile Deciziei CNA nr.248/2004 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine.

Aceasta Decizie prevede ca, in cazul in care in emisiunile audiovizuale se aduc acuzatii unor persoane, privind fapte sau comportamente ilegale sau imorale concrete, acestea trebuie sustinute cu dovezi. Daca acuzatiile sint aduse de radiodifuzor, acestea trebuie sa respecte principiul "audiatur et altera pars".

Potrivit aceleiasi reglementari, realizatorii emisiunilor au obligatia sa respecte dreptul persoanei la propria imagine si sa puna in vedere interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice cel putin probele care le sustin.

Potrivit CNA, prin difuzarea, in emisiunile informative din 20 octombrie, a declaratiilor respective si a relatarilor cu continut sexual ale Laurei Andresan, posturile TVR 1 si Prima TV au incalcat atit Decizia 248, cit si o alta, privind protectia copiilor in cadrul serviciilor de programe.

Potrivit acesteia, programele de stiri si actualitati se supun cerintelor de protectie a copiilor si vizionarii in familie. In plus, potrivit acestei decizii, subiectele sau evenimentele cu teme sexuale pot fi prezentate numai dupa ora 22.00.

Potrivit lui Ralu Filip, cazul postului B1TV, care a difuzat tot miercuri o emisiune in care a fost invitata Laura Andresan , va fi analizat in sedinta CNA de la inceputul saptaminii viitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea