Social

#telefoane #radio #internet #comunicatii spatiale #electronice personale

Telefoanele mobile, internetul si radioul, interzise intr-un orasel din SUA

Cei 149 de locuitori ai oraselului Green Bank din Virginia de Vest, Statele Unite, nu au acces la radio sau telefoane mobile, pentru ca se afla in mijlocul unei zone de peste 33.000 de kilometri patrati in care comunicatiile care folosesc unde electronice sunt interzise.

Aceasta zona este folosita de catre oamenii de stiinta pentru comunicatiile spatiale, astfel ca autoritatile nu permit ca echipamentele electronice personale sa perturbe semnalele. Din acest motiv, in zona nu exista radio, TV, WIFi, telefoane mobile sau bluetooth.

Oraselul Green Bank gazduieste cel mai mare radiotelescop rotativ din lume si, pentru ca acesta sa functioneze fara probleme, in oras este interzisa categoric folosirea echipamentelor electronice pentru comunicatii. Pentru a se asigura ca acest lucru este respectat, patrulele politiei verifica orice semnal electronic ce ar incalca interdictia, noteaza Mediafax.

In localitate exista un singur telefon public, iar radioul este folosit doar de serviciile de interventie.

Incepand cu anul 2000, in Green Bank au venit foarte multi oameni, in incercarea de a scapa de tehnologie. Pentru multi dintre acestia, echipamentele electronice reprezinta cauze ale alergiilor, de aceea au ales Green Bank pentru a trai sanatos.

Sursa foto: mickeymehtahbf.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea