Social

#campionatul mondial de fotbal 2014 #campionatul mondial de fotbal #brazilia #tehnologie #marcaje teren

Tehnologia impinge fotbalul mai departe: Uite ce gadgeturi au aparut la CM 2014!

Campionatul Mondial de Fotbal Brazilia 2014 este unul supertehnologizat, sustin atat organizatorii, cat si jucatorii si arbitrii implicati in meciuri. De la marcaje temporare aplicate pe teren si pana la echipamentul de joc, toate poarta amprenta unui secol hi-tech.

Aparatorii asezati in zid la loviturile libere nu vor mai putea fenta distanta regulamentara. Arbitrii sunt dotati cu echipamente care le permit sa traseze temporar, cu spuma, marcajele pentru locul exact al executarii loviturii si distanta regulamentara pentru zidul de jucatori.

Golurile incerte pot fi analizate cu ajutorul unor camere miniaturale montate pe buturile portii. Acestea indica daca mingea a depasit sau nu linia portii, anuland astfel greselile de arbitraj flagrante intalnite in aceste cazuri.

Ghetele fotbalistilor au suferit modificari in ultimii ani. Noul model Nike Mercurial Superfly, de exemplu, are zone ale ghetei mai putin acoperite pentru a permite jucatorului "sa simta" mai bine balonul, dar si alte elemente care amplifica forta sutului.

Singura dezamagire ramane insa balonul oficial al competitiei. Dupa ce Jabulani, mingea oficiala a CM Africa de Sud 2010 a starnit controverse, nici Brazuca nu este pe placul multor jucatori, luand traiectorii ciudate dupa sut.

Sursa foto: iis.fraunhofer.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea