Social

Tehnicile moderne de copiat ii baga pe candidati in spital

La bacalaureat se copiaza pe rupte. Si nu cu fituici sau carti in banca, ci cu sisteme moderne care ii baga pe candidati in spital. Opt pacienti au ajuns intr-o zi la sectia ORL cu casti minuscule blocate in urechi.

Sistemul de copiere consta intr-un telefon mobil, un handsfree si examenul e... casca la ureche! Costa 800 de lei si un prieten bun, dispus sa-ti sufle raspunsurile corecte. Casca este, insa, si un risc asumat: te baga ori la facultate, ori in spital.

Mecanismul pare simplu: un magnet care se introduce in ureche si un colier care se aseaza in jurul gatului, conectat la un telefon mobil. Dar nu e deloc asa. Produsul, ca si comerciantii, sunt greu de gasit. Nu sunt disponibili oriunde sau oricand.

Casca "miraculoasa" are un an garantie, dar si dezavantaje pe masura. Magnetul din ureche poate provoca infectii grave.

Medicul Maricel Visan de la Clinica ORL a Spitalului Universitar Coltea spune ca in timpul examenelor, intr-o singura garda, au existat opt cazuri de pacienti carora le-au ramas blocate in urechi castile. In cazul acestor pacienti a fost nevoie de interventii chirurgicale pentru extragerea dispozitivelor de copiat.

In ciuda riscurilor, afacerea merge insa ca unsa. In prag de Bac, clientii sunt la fiecare pas, 10-15 pe zi, poate chiar mai mult spun comerciantii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea