Social

#doza a treia #amanare rapel vaccin #oms #Tedros Adhanom Ghebreyesus coronavirus #Tedros Adhanom Ghebreyesus

Tedros Ghebreyesus, directorul OMS, cere amanarea efectuarii dozei a treia a vaccinului

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a solicitat amanarea administrarii dozei a treia a vaccinului cu doua luni.

Motivul este vaccinarea mica din tarile slab dezvoltate, in care doar 1 sau 2% din populatie a fost imunizata.

Mai mult, in cadrul unei conferinte de presa, oficialul a prezicat ca este dezamagit ca cele mai multe tari au incercat sa-si vaccineze intreaga populatie, in detrimentul persoanelor vulnerabile din alte tari. Mai mult, Tedros a precizat ca se indoieste de eficacitatea dozelor de rapel.

„Exista o dezbatere si nu exista un consens cu privire la eficienta unei a treia doze”, a spus Tedros, potrivit Reuters.

Tedros Ghebreyesus a mai adaugat ca tarile care controleaza mijloacele de producere a vaccinurilor ar trebui sa se implice mai mult si sa se asigure ca vaccinurile sunt accesibile in intreaga lume.

Decizia oficialului a venit la doar trei zile dupa ce mai multe tari, printre care si SUA, a confirmat ca intentioneaza sa ofere o a treia doza de vaccin populatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea