Social

Teatru romanesc la festivaluri de prestigiu din Cehia

Institutul Cultural Roman din Praga sustine participarea Teatrului de papusi „Puck“ din Cluj si a Teatrului National din Targu-Mures, la Festivalul de Teatru Profesionist de Papusi de la Plzen si, respectiv, la Festivalul International de Teatru al Regiunilor Europene din Hradec Králove.

Teatrul de papusi „Puck“ din Cluj va prezenta spectacolul Vrajitorul si corbul pe scena teatrului „Alfa“ din Plzen, in cadrul celei de-a 27-a editii a Festivalului de Teatru Profesionist de Papusi de la Plzen.

Spectacolul, pus in scena de Mona Chirila dupa opera lui Carlo Gozzi, este conceput in maniera commediei dell’arte, putand fi interpretat ca o citire metaforica a realitatii, in cheia basmului. „Nu trebuie sa uitam ca traim intr-o lume utilitara, intr-un univers practic, in care fiecare lucru are o valoare de schimb si in care intrarea marionetei insotita de clovn deschide o bresa pe unde va putea sa intre o boare de liniste si de viata.“

Festivalul International de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Králove va gazdui in luna iunie spectacolul Mirandolina al Teatrului National din Targu-Mures. Hangita de Carlo Goldoni, comedie italiana a secolului al XVII-lea, va fi pusa in scena la tetraul DRAK pe 26 iunie, in adaptarea libera a lui Cristian Ioan.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea