Social

# studiu filme #studiu obezitate #studiu

Te uiti la filme triste, risti sa ajungi obez!

Te uiti la filme triste, risti sa ajungi obez!

Iti plac dramele? Ei bine, ar fi cazul sa te gandeste de doua ori inainte de a alege sa te uiti la un film trist. Un studiu realizat recent la  Universitatea americană Cornell a aratat ca persoanele care privesc astfel de pelicule au o tendinta mai mare de a ciuguli. 

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au facut doua analize. Intr-o prima faza, 94 de studenti (57 femei si 37 de barbati) au fost pusi sa vizioneze celebrul "Love Story" , si o pelicula amuzanta, "Fashion Victim".

Tinerii au avut in acest timp la dispozitie numeroase tentatii alimentare obisnuite in asemenea situatii. La final, s-a constatat ca privind "Love Story", publicul consumase cu 36 % mai mult popcorn decat la celalalt lungmetraj.

Concluzia oamenilor de stiinta a fost aceea ca persoanele au nevoie de o compensatie emotionala si ca mancarea este un refugiu pentru a impiedica tristea indusa de filme. 

"Cu cat filmul este mai trist, cu atat se consuma mai multe alimente si se iau kilograme in greutate", a declarat Brian Wansink, unul dintre autorii studiului de la Cornell.

 





  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele