Social

#bucuresti #moastele sfantului nicolae #biseica sfantul gherghe cel nou

Te inchini la sfinti? Uite ce moaste din Bucuresti sunt banuite a fi un fals

Batalie aprinsa intre preotii bisericii "Sfantul Gheorghe cel Nou" din Bucuresti si reprezentantii unei biserici din Bar, Italia, pe moastele Sfantului Nicolae. Clericii italieni sustin ca mana sfantului, adusa in tara de Mihai Viteazul si donata bisericii "Sf. Gheorghe cel Nou", ar fi un fals.

Ramasitele Sfantului Nicolae au fost certificate in 1957 si se afla in posesia Bisericii San Nicola din Bari. Cu toate acestea, potrivit cronicilor vremii, Mihai Viteazul ar fi primit de la Cardinalul din Bari o ramasita din mana Sfantului Nicolae. La 1600, voievodul a donat moastele bisericii din Bucuresti, dupa cum se arata si pe racla care adaposteste osemintele.

Italienii sustin insa ca detin intregul corp al Sfantului mentionand: "toate relicvele Sfantului Nicolae din Roma sau de altundeva sunt false". In replica, preotul paroh Emil Caramizaru afirma: "O mana este de la brat, la deget. Fragmente pot fi si la ei, si la noi. Nu putem sa il facem mincinos pe Mihai Viteazul, ar fi sub demnitatea noastra".

In fiecare an, pe 6 decembrie, mii de credinciosi merg in pelerinaj la biserica "Sf. Gheorghe cel Nou" din centru Capitalei, singura din Romania care adaposteste o racla cu ramasite din trupul Sfantului Nicolae.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea