Social

#astrazeneca #pfizer #moderna #vaccinare #vaccin

Te-ai inscris pentru vaccinare? Cum poti afla cu ce ser urmeaza sa te vaccinezi

Incepand de luni, 15 martie, cand s-a deschis lista de asteptare pentru vaccinare, aproximativ 500.000 de persoane s-au inscris, iar numarul acestora continua sa creasca.

 

Multi se intreaba insa cum pot afla ce ser urmeaza sa li se administreze, dintre cele trei, prezente in Romania in momentul de fata: Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Asta deoarece pe platforma oficiala de programare nu poti afla ce vaccin se foloseste intr-un anumit centru. Asta, desi, autoritatile au decis ca fiecare centru de vaccinare sa foloseasca un singur ser.

Exista insa doua modalitati pentru a afla ce ser urmeaza sa primesti.

1. Data rapelului

Daca te-ai progrmat deja si nu esti pe lista de asteptare, iti poti da seama ce ser urmeaza sa primesti dupa data la care urmeaza sa faci rapelul.  In cazul vaccinului Pfizer/Biotech, rapelul se face la trei saptamani (21 de zile). Pentru vaccinul produs de Moderna, rapelul se face la patru saptamani (28 de zile), iar pentru AstraZeneca rapelul se face la 8 saptamani (56 de zile).

2. Accesarea platformei vaccin.live

Daca esti pe lista de asteptare sau vrei sa te inscrii si nu stii ce vaccin se foloseste in centrul respectiv, poti accesa platforma vaccin.live. Aici poti afla cu usurinta, dupa denumirea fiecarui centru, daca urmeaza sa primesti vaccinul produs de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

Reamintim ca pentru a treia etapa de vaccinare, Guvernul a decis ca in fiecare centru sa fie folosit un singur ser.  

Sursa foto:pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea