Social

#taximetristi #taximetristi aeroport #legea taximetriei

Taximetristii din zona aeroporturilor, controlati de politisti

Directia de Politie Transporturi si Directia Rutiera din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane au organizat in perioada 1-7 septembrie o actiune in zona aeroporturilor civile, care a vizat legalitatea activitatii de transport in regim de taxi.

Pe parcursul celor sapte zile, politistii au urmarit depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, precum si sanctionarea celor care desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare si calitatea serviciilor.

Politistii au constatat trei infractiuni, doua incriminate de legislatia rutiera si o fapta de prevazuta de Codul Penal (exercitarea fara drept a unei profesii).

De asemenea, s-au aplicat 1.270 de amenzi in valoare de 384.019 lei. Majoritatea dintre acestea, 969, au fost pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia pe drumurile publice. 192 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea Legea taximetriei si 57 pentru incalcarea normelor de convietuire sociala.

In urma acestei actiuni, au fost ridicate trei autorizatii si o licenta de functionare. De asemenea, au fost retinute 63 de certificate de inmatriculare si 10 permise de conducere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea