Social

#taxi #tarif #majorare #amanare

Taximetristii au renuntat temporar la majorarea tarifelor

Cresterea tarifelor la taximetrie, programata pentru sfarsitul anului 2008, s-a amanat din cauza reducerii activitatii acestora cu 10-15% in ultimile doua luni.

"Faptul ca sunt mai putine comenzi se explica prin rezerva oamenilor in a mai face cheltuieli in aceasta perioada. Clientii fideli nu au renuntat la taxi , doar cei ocazionali", spune Giusepe Bacaliaro, directorul diviziei Taxi a companiei Cobalcescu.

De aceea, in perioada urmatoare, firmele nu isi pot permite sa faca nicio marire a tarifelor. Problema reducerii tarifelor se pune insa in cazul firmei Meridian Taxi, care detine peste 1.100 de masini . "Daca va fi nevoie, vom scadea si tarifele, dar asta ar echivala cu o sinucidere , pentru ca nu ne-am mai putea acoperi costurile. Oricum, cresterea tarifului la 2,1 lei pe kilometru, pe care o programasem pentru octombrie, n-a mai avut loc", a declarat Lucian Marin, direcorul executiv al Meridian Taxi, pentru Mediafax.

In Romania exista circa 30.000 de taxiuri, dintre care peste 9.500 sunt in Bucuresti. Peste 300 de taximetristi s-au adunat, la inceputul lunii noiembrie, in fata Primariei Capitalei, cerand sa fie primiti la discutii de primarul general, Sorin Oprescu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea