Social

#aeroport #rest #taxa

Taxa pe bagaje la aeroport se rotunjeste cu restul

Angajatii Blue Air de la aeroportul Baneasa cer taxe pentru bagaje mai mari decat ar trebui. O romanca rezidenta in Italia a descoperit ca desi i s-a cerut suma de 31 de lei, taxa inscrisa pe chitanta era de 30,10 lei. "E un furt pe seama calatorilor Blue Air. La un zbor cu 100 de persoane, castiga 90 de lei", a protestat Elena Gaina.

"Pe aeroportul Baneasa, la imbarcare mi s-a cerut cu nonsalanta 31 lei, ca sa constat ca pe chitanta, de fapt, fetele scriu 30,10 lei", a explicat Elena Gaina, pentru Evenimentul Zilei. "Au vrut sa returneze restul, insa am refuzat si m-am gandit sa reclam gestul ca furt din partea lor. Daca ar fi clar precizat cat e taxa in lei, oamenii si-ar pregati cei 10 bani marunti ca sa nu mai fie facuti fraieri", a mai spus romanca indignata.

Reprezentantii companiei Blue Air au intervenit prompt, explicand ca toate agentiile sunt dotate cu numerar in monezile necesare oferirii sumei exacte ca rest si ca incidentul respectiv a tinut de eroare umana. "Vom cerceta acest caz in mod particular si vom lua masurile necesare pentru ca aceasta situatie sa fie o exceptie", a declarat Nicoleta Costache, customer support Representative Blue Air.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului sustine ca incidentul intra in categoria "afectarea intereselor economice ale consumatorului", dar uneori este greu de dovedit acest fapt. Daca poate fi dovedit ca era afisat undeva alt pret decat cel adevarat, cazul va fi preluat de catre ANPC. In caz contrar, daca singurele elemente doveditoare sunt marturiile celor din jur, ancheta intra sub juristictia Politiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea