Social

Taxa de poluare auto ajunge astazi din nou pe masa Guvernului

 Membrii Executivului vor dezbate , in sedinta de astazi, in prima lectura, cea de-a treia varianta a taxei auto. Potrivit documentului aprobat de Comisia Europeana, autoturismele euro 4 si euro 3 vor fi taxate in functie de emisiile de dioxid de carbon. Potrivit noii grile de calcul, valoarea taxei scade cu 5 la suta pentru fiecare an de vechime al masinii fata de cea incasata in prezent.

Doar unele masini Euro 3 au, insa, mentionate in cartea tehnica emisiile de CO2. Pentru cele care nu au aceste informatii specificate vor fi luate in calcul toate emisiile de poluanti , precum oxidul de azot , legate direct de cilindre si vechimea vehiculului.

Proprietarii acestor masini pot cere registrului auto roman sa evalueze gradul emisiilor poluante. Testul special costa, insa, 600 de euro, bani care vor fi adaugati taxei de poluare auto. Taxa va fi calculata dupa actualel principii si pentru masinile euro 2, euro 1 si non-euro. Noua taxa de mediu ar urma sa intre in vigoare la 1 iulie. Banii incasati din acest bir vor fi folositi pentru finantarea unor proiecte si programe de protectie a mediului.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea