Social

Tatoiu bate sistemul pentru 2,5 lei

Victor Tatoiu, sotul femeii de afaceri Monica Tatoiu , a dat Ministerul Educatiei in judecata, suparat ca aceasta institutie refuza sa-i plateasca fiului sau alocatia de stat pentru copii. Ministerul sustine ca decizia se bazeaza pe prevederile Legii nr. 61/1993, privind alocatia de stat pentru copii, care spune ca elevii care invata la scoli particulare nu primesc alocatie de stat pentru copii, situatie in care se afla Tatoiu junior. Desi familia Tatoiu este destul de instarita - ea este managerul general al filialei din Romania a uneia dintre cele mai importante companii de cosmetice, iar el este un prosper om de afaceri -, Victor Tatoiu a considerat ca fiul sau in virsta de 12 ani este discriminat de statul roman si a decis sa dea statul in judecata, pentru a-l obliga sa-i plateasca fiului sau cei 250.000 de lei pe luna.

Tatoiu cere plata retroactiva

Pina la virsta de sapte ani, fiul sotilor Tatoiu a primit alocatie de stat de la Ministerul Muncii, ca orice alt copil. Dupa ce copilul a fost inscris la Scoala Americana , unde taxa de scolarizare pe an e in jur de 18.500 de dolari, Tatoiu junior nu a mai primit alocatie. Curtea Constitutionala a hotarit ca legea este neconstitutionala , iar Guvernul are termen pina pe 3 iunie sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa modifice legea.

Tatoiu a facut deja cerere in care solicita ca statul sa-i plateasca retroactiv fiului sau alocatia de stat, pe ultimii cinci ani. Cu tot cu penalizari , suma se ridica la vreo 500 de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea