Social

# restrictii calatorie # inchidere granite # interzicere acces romani #state membre #tari europene #granita #coronavirus

Tarile Europene interzic accesul romanilor sau impun restrictii dure din cauza coronavirusului

20 de state din Europa au anuntat ca vor interzice complet accesul romanilor pe teritoriul lor, sau ca impun masuri drastice la intrarea in tara, pentru a preveni raspandirea coronavirusului.

 

Inrautatirea situatiei infectarilor cu noul coronavirus a determinat 20 de tari din Europa (dintre care 14 state membre U.E.) sa ia masuri drastice, precum interzicerea completa a accesului pe teritoriul tarii pana la controale riguroase, carantina obligatorie si testari la intratarea in tara.

Cele 20 state din Europa care interzic accesul romanilor sau impun restrictii la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia si Ungaria, potrivit digi24.4o.

Tari care interzic accesul romanilor

Lituania

Lituania a decis sa-si inchida granitele pentru romani, incepand cu data de 13 iulie.

Finlanda

Si Finlanda a interzis complet accesul cetatenilor romani, cu exceptia celor care au permis de rezidenta, sunt angajati in baza unui contract de munca, sunt studenti la una dintre institutiile locale de invatamant sau viziteaza o ruda de gradul 1.

Malta

Malta a interzis complet accesul pe teritoriul sau cetatenilor romani.

Tari care impun restrictii romanilor

Ungaria

Ungaria a adaugat Romania pe lista galbena. Romanii care vor sa intre in Ungaria, vor fi supusi testarilor medicale, iar cei care prezinta simptome specifice infectarii cu noul coronavirus nu vor fi lasati sa treaca granita. Cei care nu prezinta simptome, si carora li se permite accesul in tara, sunt obligati sa stea timp de 14 zile in izolare. Romanii care preznta la granita doua teste negative, efectuate in termen de cinci zile, nu vor fi nevoiti sa stea in autoizolare sau carantina. Cele doua certificate care sa ateste testele negative de coronavirus trebuie sa fie scrise fie in engleza, fie in maghiara.

Austria

Romanii care doresc sa intre in Austia trebuie sa prezinte un certificat medical, in limba engleza sau germana, de test negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de 4 zile. Persoanele care nu prezinta acest test trebuie sa stea in izolare timp de 14 zile.

Grecia

Romanii care calatoresc in Grecia trebuie sa completeze, cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea calatoriei, un formular electronic. Romanii sunt apoi testati la granita pentru coronavirus si sunt obligati sa stea in carantina pana la aflarea rezultatului. Incepand cu 15 iulie, autoritatile elene vor conditiona intrarea in tara pe baza unui test negativ nu mai vechi de 3 zile, plus completarea formularului electronic.

Cipru

Romanii pot intra in Cipru, doar daca prezinta un certificat medical de test negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore.

Estonia

Toti romanii care intra pe teritoriul Estoniei, trebuie sa stea obligatoriu in autoizolare timp de 14 zile.

Letonia

Toti romanii care intra pe teritoriul Estoniei, trebuie sa stea obligatoriu in izolare sau carantina timp de 14 zile.

Danemarca

Pe teritoriul Danemarcai, romanii mai pot intra doar daca prezinta dovada faptului ca au o rezervare de cel putin 6 nopti la o unitate de cazare. Aceasta trebuie sa contina toate numele celor care au rezervat si perioada rezervata.

Irlanda

Toate persoanele care ajung in Irlanda din Romania trebuie sa intre in izolare sau carantina timp de 14 zile.

Olanda

Si in Olanda, romanii sunt obligati sa stea timp de 4 zile in autoizolare.

Slovacia

Romanii care vor sa ajunga in Slovacia trebuie sa stea in autoizolare si sa efectueze un test molecular pentru coronavirus, dupa a cincea zi de la intrarea in tara. Abia dupa primirea rezultatului cetatenii isi pot continua sejurul.

Cei care vor doar sa tranziteze Slovacia trebuie sa faca acest lucru fara oprire, in decurs de maxim 8 ore. 

Slovenia

Si in Slovenia, romanii sunt obligati sa stea in carantina la adresa declarata, timp de 14 zile.

Cei care doresc doar sa tranziteze tara, cu alta destinatie, trebuie sa faca acest lucru in maxim 12 ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea