Social

#apa potabila #lipsa #tari mediteraneene

Tarile din bazinul mediteranean raman fara apa potabila

Mai mult de 290 de milioane de persoane din tari mediteraneene vor avea acces limitat la apa, incepand din 2020-2025, se arata intr -un raport ONU , ceea ce in conformitate cu acelasi document poate genera conflicte sociale.

In concecinta, oficiali din 43 de tari mediteraneene participa la o reuniune ministeriala la Barcelona pentru a aproba un document care sa garanteze furnizarea de apa pentru populatiile din intregul bazin, in conditiile unei cresteri demografice, informeaza agentia spaniola EFE.

Situatia este analizata si in contextul schimbarilor climatice care se fac simtite in zona si care produc efecte negative suplimentare.

EFE scrie ca aceste negocieri sunt foarte dificile, in conditiile in care delegatia israeliana refuza sa discute despre angajamente de lunga durata in teritoriile ocupate.

O alta problema o constituie apele fluviale impartite de Turcia si Irak, disputele dintre cele doua tari, fiind unul din motivele care ar putea duce la blocarea negocierilor.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea