Social

#alegeri anticipate 2009 #pnl opozitie #calin popescu tariceanu

Tariceanu: Putem sa ajungem la putere daca se fac alegeri anticipate

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu considera ca actualul Guvern nu va rezista, iar dupa alegerile prezidentiale ar putea avea loc alegeri anticipate .

"Nu vad cum actuala putere isi va duce mandantul pana la final, nici nu pot sa fac previziuni . Putem sa ajungem la putere inclusiv daca se vor organiza alegeri anticipate, ceea ce cred ca ar deveni o necesitate si e foarte probabil sa se intample dupa alegerile prezidentale din acest an", a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Constanta, liderul liberal.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca pentru PNL este "foarte onorant" ca se afla in Opozitie si considera ca actuala putere nu are prea multe sanse sa isi duca mandatul la final. El considera ca in actuala coalitie se va duce o competitie pe populism, ceea ce va dauna continuarii guvernarii. "Actualul guvern, daca i-as pune o eticheta, este de un populism de cea mai joasa factura si va spun ca la PSD, care vine cu propuneri populiste , cum a fost majorarea salariilor de 50%, este nerealista.

E clar ca in momentul acesta PDL-ul, care are veleitati de partid de centru sau de centru drepta, nu are nicio legatura cu asta. Ei sunt la concurenta la populism cu PSD. si Boc si compania ce vrea sa faca !? Vrea sa le ia permanent fata celor de la PSD. O sa vedeti ce competitie o sa fie pe populism", a spus Tariceanu. Liderul liberal a mai spus ca se pleaca in prezent de la o premiza gresita, potrivit careia presedintele Traian Basescu mai are sanse de a castiga alegerile.

In ce priveste organizarea Congresului PNL, Tariceanu a spus ca acesta nu va avea loc mai devreme de luna iunie, cand liberalii vor fi preocupati de alegerile europarlamentare. In plus, el a spus ca, inca de anul trecut, a anuntat ca va candida la sefia partidului.

Presedintele PNL s-a aflat, vineri, la Constanta, pentru a participa la o intalnire regionala cu organizatiile din Sud-Est, la care au participat presedinti de filiale, consilieri judeteni si locali, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene si parlamentari, care au discutat strategia viitoare a PNL, aflat acum in opozitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea