Social

Tariceanu: PNL are nevoie de cat mai multe personalitati publice

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat luni, ca la inceputul lunii septembrie, liberalii bucuresteni vor lansa campania de atragere de noi membri din viata publica , precizand ca personalitatile ar trebui sa se implice activ in po litica si nu sa se limiteze decat la un rol critic.

"Cu acest prilej vom lansa o campanie de atragere de noi membri. PNL este un partid deschis catre toate categoriile socio-profesionale si acest lucru trebuie sa fie comunicat si publicului larg, cetatenilor care sunt interesati de o activitate politica, care dau dovada de simt civic si de responsabilitate civica, sunt bineveniti sa activeze in cadrul PNL. Dorim sa structuram activitatea nu numai pentru aceasta campanie, dar si in general, in jurul unor asociatii liberale socio-profesionale", a afirmat presedintele PNL.

Tariceanu a mentionat ca respectiva Conferinta nu se doreste a fi insa o lansare a candidatilor. In privinta candidaturilor din afara partidului, Tariceanu a subliniat ca "trebuie sa existe un dublu sens de actiune: si PNL sa-si arate disponibilitatea, dar si personalitatile sa vrea sa se angajeze in politica".

"Sunt foarte multe personalitati remarcabile care, asa cum am observat, de foarte multe ori prefera sa aiba un rol numai de critic fara sa incerce actiunea in sine. Eu cred ca este foarte important sa existe cele doua componente: sa existe personalitati importante din domenii diferite, profesionale, care sa-si rezerve acest rol, fara indoiala, dar cred ca ar fi extrem de binevenit ca altii sa aiba curajul si sa faca pasul in ceea ce inseamna componenta proactiva, care determina strategii, legislatii, decizii. Cred ca nu trebuie lasata exclusiv aceasta activitate pe seama celor care sunt politicieni exclusiv", a mentionat presedintele PNL.

Tariceanu a adaugat ca, in opinia sa, o carte de vizita profesionala este cea mai buna recomandare in fata alegatorului. "Nu cred ca poti sa faci performanta in politica, daca nu ai demonstrat in viata profesionala ca esti capabil sa faci ceva", a spus el.

Liderul PNL nu a dorit insa sa comenteze referitor la anumite nume de personalitati, iar despre Victor Piturca s-a limitat sa precizeze doar ca atunci cand se vorbeste despre figuri cu notorietate nu se pot exclude oamenii din zona vietii sportive.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea