Social

Tariceanu gafeaza cu marirea pensiilor

In plin conflict PNL-PD, in plina disputa legata de legile sigurantei nationale, premierul Tariceanu incearca sa-si dreaga imaginea cu promisiuni nerealiste catre pensionari si profesori.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a promis luni seara, la emisiunea lui Stelian Tanase, de la Realitatea TV, ca va mari pensiile in perioada urmatoare. El a spus ca exista o decizie politica luata in sensul in care vom majora pensiile anul acesta, cu un procent care sa fie, bineinteles, peste valoarea inflatiei, peste valoarea medie a inflatiei. Intrebat cind va avea loc aceasta marire a pensiilor, primul-ministru a raspuns: Nu retin acum data, dar in orice caz, este prevazuta marirea pensiilor pentru anul acesta.

Nu va mai fi nici o marire

Insa, atit ministrul Muncii, Gheorghe Barbu , cit si presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan , il contrazic pe premier si infirma informatia potrivit careia pensionarii vor beneficia in viitorul apropiat de vreo marire a pensiei. Nu va mai avea loc nici o marire de pensii, in afara de cresterea valorii punctului de pensie care a avut deja loc de la 1 ianuarie 2006, ne-a declarat ministrul Barbu. La rindul sau, presedintele Casei de Pensii a fost surprins de declaratiile premierului. La mine nu a ajuns nici o decizie, dar poate s-a luat la nivel politic si stiu cei de sus, a spus Mihai Seitan.

Premierul Razgindeanu

Intrebat ieri de ziaristi despre viitoarele mariri de pensii, premierul s-a razgindit. Intr-un comunicat de presa al Guvernului se arata ca: Seful Executivului s-a referit la decizia luata de Guvern privind majorarea punctului de pensie cu 9,3%, respectiv de la 295,56 lei RON la 323,10 lei RON. Numai ca aceasta crestere despre care vorbeste premierul a avut deja loc la inceputul anului, iar pe viitor, dupa cum spune ministrul Muncii, nu va mai fi nici o majorare.

Profesorii la cheltuieli speciale

Guvernul trebuie sa dea profesorilor 3.000 de miliarde de lei pe motiv ca, in anii trecuti, salariile le-au fost calculate gresit. Chiar daca premierul sustine ca banii pentru plata acestor sume exista, banii nu sint inclusi in bugetul pentru acest an. Cel mai probabil, sumele restante catre profesori vor fi date din fondul pus la dispozitia Guvernului pentru cheltuieli speciale, spun reprezentantii Ministerului Finantelor.

Mai mult, cadrele didactice, care au dat in judecata Ministerul Educatiei si care au deja o hotarire judecatoreasca, vor primi banii de la Consiliile Judetene, chiar daca au prevazut sau nu in buget aceste cheltuieli. Prin rectificarea bugetara, aceste sume vor fi acoperite, iar din 2007 cheltuielile vor fi cuprinse in buget, spun reprezentanti din Ministerul Finantelor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea