Social

Tariceanu cere pedepsirea vinovatilor in cazul Crulic

Premierul roman, Calin Popescu Tariceanu, vrea niste capete cazute in Ministerul Afacerilor Externe drept pedeapsa pentru modul in care a fost tratat cazul lui Claudiu Daniel Crulic, romanul care a murit intr-o inchisoare din Polonia, dupa ce a stat trei luni in greva foamei .

Tariceanu s-a declarat astazi foarte deranjat de modul in care a fost tratata aceasta problema de catre tara noastra, astfel ca i-a cerut Ministerului de Externe ca, pana maine, sa-i prezinte rezultatele anchetei in cazul Crulic si sa-l recheme de la post pe consulul roman la Varsovia, Ioan Preda. Si ambasadorul roman la Varsovia, Gabriel Bartas, a fost convocat in tara pentru a prezenta modul in care a actionat reprezentanta romana in acest caz. El a cerut ca toti cei responsabili “de aceasta drama” sa fie trasi la raspundere.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a anuntat ieri ca ministerul pe care il conduce a deschis o ancheta in cazul mortii lui Claudiu Crulic si ca sunt asteptate rezultatele. Potrivit unui comunicat remis de Guvern, seful Executivului a atentionat "din nou" Ministerul de Externe in legatura cu activitatea consulara din strainatate, precizand ca se asteapta ca ambasadele Romaniei sa protejeze drepturile si interesele cetatenilor romani, la fel cum procedeaza misiunile diplomatice ale altor state.

Claudiu Crulic, de 33 de ani, a fost arestat in toamna anului trecut in Polonia, unde lucra la negru intr-un service auto . Barbatul a fost retinut pe politisti pe motiv ca ar fi furat un portmoneu. Crulic nu si-a recunoscut fapta si a cerut ajutorul autoritatilor consulare carora, sustine familia sa, le-ar fi trimis mai multe memorii. In cele din urma, barbatul care spunea ca este nevinovat a intrat in greva foamei.

Internat de polonezi intr-un spital din Cracovia , Crulic a murit la jumatatea lunii ianuarie, din cauza unei pneumonii . Rudele barbatului spun ca moartea i-a fost grabita si de faptul ca slabise foarte tare din cauza celor trei luni de infometare .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea