Social

Tariceanu avertizeaza compania Bechtel

Premierul Tariceanu ameninta compania Bechtel cu anularea contractului de constructie a autostrazii Brasov-Bors . Presedintele PD Emil Boc este insa sigur ca lucrarile vor incepe, dar Ministerul Transporturilor nu mai este asa increzator ca vor putea renegocia contractul.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca Bechtel risca sa ramina fara contractul pentru constructia autostrazii Transilvania.

Avertizez pe aceasta cale, in mod public, ca daca firma Bechtel nu intelege ca intr-un astfel de contract ceea ce primeaza este legislatia romana si nu propria dorinta, atunci risca sa ramina fara contract, a spus Tariceanu.

Pe de alta parte, compania americana direct implicata in negocieri sustine ca totul decurge normal si ca la anul lucrarile vor fi reluate.

In urma discutiilor avute saptamina trecuta cu Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Autostrazi, compania Bechtel a ajuns la un acord, urmind ca in aceasta saptamina sa se semneze un amendament la contract, pentru ca la anul sa se poata relua lucrarile, ne-a spus Bogdan Sgarcitul, purtatorul de cuvint al companiei Bechtel.

Boc nu este de acord

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat si el ca, potrivit informatiilor sale, negocierile dintre Ministerul Transporturilor si firma americana Bechtel, privind contractul pentru autostrada Transilvania , sint in faza finala, acum se discuta ultimele aspecte ale contractului.

Boc a declarat, in repetate rinduri, ca aceste negocieri vor fi finalizate pina la sfirsitul anului.

Dobre isi schimba pozitia

Insa cel care si-a schimbat usor pozitia in acest caz este Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, subordonatul pe liniei de partid al lui Emil Boc. In urma cu o saptamina, Dobre se arata increzator si spunea ca firma americana a inteles sa respecte legislatia romaneasca, urmind ca pina la finele anului sa fie trecute pe hirtie noile prevederi ale contractului, acum ministerul are alta pozitie. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, iar finalizarea renegocierii pina la sfirsitul anului nu mai este asa sigura. Se spera ca pina la sfirsitul anului renegocierea sa fie finalizata. Singura problema pe care a inteles-o Bechtel este in privinta avansului, dar pe linga asta mai sint multe prevederi de negociat, ne-a spus un oficial al Ministerului Transporturilor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea