Social

Tariceanu asteapta o schimbare de atitudine a PD

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, asteapta o schimbare de atitudine din partea partenerilor de alianta de la PD. Prezent la lansarea programului "Liberalii pentru Romania", Tariceanu a spus ca este "mult mai mahnit" decat pare din cauza situatiei de la CNSAS. "A fost o mare deziluzie pentru mine sa vad ca in continuare exista o conspiratie care incearca sa ascunda 0 despre cei 45 de ani de comunism din Romania.

Nu mi-am putut imagina sa vad o coalitie sui-generis intre aliatii nostri si opozitia formata din PSD si PRM impotriva lui Ticu Dumitrescu , sa vad ca printr-un joc de culise acesta este scurtcircuitat si este ales altcineva." Tariceanu crede ca PD are "obligatia morala" sa arate ca deviza "Dreptate si Adevar" cu care Alianta a castigat alegerile "nu este numai praf in ochii cetatenilor". El a subliniat insa ca "nu-i face placere" atitudinea democratilor. "Ne punem in mod firesc intrebarea: daca nu exista sinceritate , incredere reciproca, atunci cum poate sa functioneze in continuare Alianta D.A.?", a adaugat Tariceanu.

El a sustinut ca PD trebuie sa demonstreze ca "sigla Aliantei are consistenta" in modul in care PD se comporta atat fata de liberali, cat si fata de cetateni. Declaratiile lui Tariceanu au fost intampinate cu aplauze de liberalii prezenti la Teatrul National.

Totusi, Tariceanu este convins ca "dupa un moment de ratacire" democratii vor gasi "justa masura" si ii vor cere lui Turianu, "dupa gestul oribil pe care l-a facut", sa se retraga si il vor dezavua. Tariceanu inca asteapta retragerea lui Turianu pentru ca liberalii sa nu fie obligati sa realizeze acest lucru prin modificarea legii. De altfel si vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti , a avut comentarii critice in privinta relatiilor cu PD. El a spus ca dupa cele intamplate la CNSAS "nici unui liberal nu ii mai trece prin minte vreo constructie cu PD de tipul fuziune. Ne despart prea multe". Hasotti a spus ca atitudinea reprezentantilor PD din Colegiu l-a dezamagit, dar nu l-a surprins.

Pe langa neintelegerile referitoare la CNSAS, intre liberali si democrati exista si diferende in teritoriu. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu , a acuzat PD ca "gireaza incalcarea protocolului Aliantei si da un semnal organizatiilor teritoriale de a nu mai respecta intelegerea semnata cu PNL, creand astfel premisele pentru desprinderea din Alianta". Potrivit lui Motreanu, "dupa celerul caz de la sectorul 2 in ultimele zile alte doua organizatii PNL, Alba si Bihor, au fost nevoite sa considere PD in afara protocolului Aliantei din cauza inregimentarii in randurile democratilor a unor fosti membri PNL si pentru incalcarea sistematica a angajamentelor".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea