Social

Tariceanu: Alianta PSD-PC este un mariaj cu nabadai

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca intelegerea politica incheiata intre PSD si PC este "un lucru foarte util" pentru ca astfel PNL va ramane singurul partid politic de centru-dreapta pe scena politica romaneasca.

Aflat in campanie electorala la Buzau, Tariceanu a calificat intelegerea incheiata intre cele doua partide ca fiind un "mariaj cu nabadai", argumentand ca sunt la a treia "casatorie", referire la trecutul controversat al celor doua formatiuni politice.

Intrebat ce sanse mai are PNL de a incheia aliante electorale, Tariceanu a spus ca nu si-a propus sa incheie astfel de acorduri cu alte formatiuni politice si a amintit ca astazi va fi oficializata fuziunea PNL-Actiunea Populara in cadrul unui congres.

PSD si PC au semnat joi acordul de infiintare a aliantei politice, atat liderul social-democrat, Mircea Geoana, cat si cel conservator, Daniela Popa , insistand ca exista garantii pentru a nu fi repetat scenariul din anul 2004, cand PC a ales sa intre la guvernare alaturi de PNL si PD.

In urma cu doua luni, in momentul in care anunta negocieri cu Actiunea Populara si cu PNTCD, liberalii afirmau ca doresc sa discute si cu PC in vederea coagularii fortelor de dreapta in jurul partidului lor. Imediat dupa anuntul PNL, conservatorii au semnat un acord de colaborarea parlamentara cu social-democratii lui Mircea Geoana.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea