Social

#boli tropicale #tantari tigru #west nile

Tantarul-tigru, in Romania. Transmite 20 de boli grave

Tantarul-tigru, care poate transmite 20 de boli tropicale, a ajuns si pe teritoriul tarii noastre. Biologii atrag atentia ca, daca temperaturile caniculare continua, tara noastra s-ar putea confrunta cu o mare problema din punct de vedere al sanatatii.

Tantarii-tigru vin din tarile tropicale si sunt purtatori de boli extrem de grave, potrivit romaniatv.net. Nu mai putin de 20 de boli tropicale poate purta un tantar, sapte dintre ele fiind virusi care provoaca maladii periculoase.

Specialistii spun ca un astfel de tantar poate transmite meningita de tip west nile, dar si virusul denga. Acest virus poate provoca omului febra foarte mare si poate duce chiar la deces, daca nu este tratata.

Spre deosebire de tantarii cu care ne-am obisnuit pana acum, cei specia Asian Tiger se hranesc si in timpul zilei, nu doar seara si in zori, indiferent de umiditate, caldura si umbra.

Masoara intre 2 si 10 mm, putin mai mare in cazul in care nu au depus larvele, are dungi alb-negre pe picioare, iar corp mic este colorat in alb cu negru

Cu toate acestea, in tara noastra exista in comert produse care pot proteja corpul uman de intepatura si transmiterea unor boli de la un astfel de tantar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea