Social

#tantari west nile # infectii West Nile #tantari #west nile

Tantarii fac ravagii! Numarul infectiilor cu virusul West Nile s-a dublat!

Medicii ne recomanda sa tinem cont in continuare de masurile de protectie impotriva tantarilor, in conditiile in care numarul infectiilor cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantari, s-a dublat!

In 2015 s-au inregistrat 32 de cazuri de infectii cu West Nile, dintre care un deces, potrivit unui raport al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT).

Anul acesta, 58 de persoane au fost infectate cu West Nile, iar 5 persoane si-au pierdut viata! Printre cele 58 de cazuri din 2016, au fost inregistrate si cinci decese, dintre care doua in judetul Ialomita, unul in judetul Iasi, unul in judetul Mures si unul in Capitala. Cele mai multe cazuri, 20, au fost inregistrate in grupa de varsta 70-79 de ani, cate noua la grupele 60-69 de ani si peste 80 de ani, relateaza News.ro.

Alte sase cazuri au fost la grupa de varsta 50-59 de ani, cinci la grupa 40-49 de ani, cate patru la grupele 20-29 ani si 30-39 de ani si un caz la grupa 15-19 ani.

Potrivit CNSCBT, 27 dintre persoanele infectate in sezonul 2016 cu virusul West Nile sunt de sex masculin, iar 31 de sex feminin.

Medicii recomanda, in continuare, populatiei evitarea expunerii la tantari, prin purtarea de imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi; utilizarea substantelor chimice repelente pentru tantari; impiedicarea patrunderii tantarilor in casa, cu ajutorul plase de protectie; asigurarea desecarii baltirilor de apa din jurul gospodariilor; indepartarea recipientelor de apa statuta si a gunoiului menajer.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea