Social

#virus mortal #tantari bucuresti #west nile #tantari #alerta maxima

Tantari purtatori ai unui virus mortal, depistati in Bucuresti! Este alerta maxima!

Este alerta maxima in Bucuresti dupa ce au fost depistati tantari purtatori ai unui virus periculos. Este vorba despre virusul West Nile, care se transmite prin muscatura tantarilor si care poate fi mortal.  

 

Anuntul a fost facut de primaria Capitalei, care a publicat un comonicat de presa prin care a tinut sa precizeze ca ia toate masurile pentru a combate tantarii din zonele in care s-au depistat tantari purtatori de West Nile.

In legatura cu informatiile aparute in spatiul public cu privire la aparitia, in Bucuresti, a unor tantari purtatori de virusul West Nile, PMB informeaza:

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, inca de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a tantarilor in zonele in care s-a semnalat prezenta virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independentei, zona cuprinsa intre Eroilor si Universitate, parcurile Cismigiu si Izvor, cartierul Crangasi.

PMB tine legatura zilnic cu Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSPMB), iar pana la aceasta data nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus catre populatie.

Totodata, Compania Municipala Eco Igienizare a devansat inceperea celui de-al cincilea tratament de combatere a tantarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) si actioneaza in toate parcurile din Capitala: Herastrau, Cismigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul National, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.

Campania se desfasoara zilnic, de la periferia Capitalei catre centru, pana la acoperirea tuturor zonelor din Bucuresti.

De asemenea, in zilele urmatoare, actiunea de dezinsectie se va desfasura, conform planificarii, in toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spatiile verzi dintre blocuri, pe spatiile verzi ale institutiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum si in retelele de termoficare apartinand Companiei Municipale Termoenergetica.”, transmite primaria Capitalei.

Ai fost muscat de tantari? La ce simptome trebuie sa fii atent

Virusul West Nile se transmite prin intepatura de tantar. Prin urmare, daca ai unul dintre simptomele de mai jos, dupa ce ai fost muscat de tantar trebuie sa ajungi cat mai repede la spital.

Perioada de incubatie a virusului este de 3 pana la 14 zile de la intepatura tantarului. Simptomele pot aparea oricand, in acest interval de timp.

Virusul se manifesta diferit. In timp ce unele persoane sunt asimptomatice, altele pot face forme medii si grave ale virusului.

Formele medii ale infectiei cu West Nile prezinta simptome precum: febra, durere de cap, simptome gastrointestinale (stare de greata si varsaturi, lipsa apetitului alimentar, diaree), dureri musculare si articulare, rareori limfadenopatie – inflamarea ganglionilor limfatici, urticarie la nivelul pieptului, stomacului sau spatelui.

Formele severe ale infectiei se manifesta prin febra puternica, dureri de cap, rigiditate la nivelul gatului,  stupoare (simptom ce apare de regula in psihoze: deprimare, insensibilitate, amutire), dezorientare, tremor si convulsii, slabiciune musculara, pierderea vederii, amorteala si paralizie si in cele din urma coma. 

Citeste si:

Metode naturale pentru a scapa de tantari. Ce plante sa ai neaparat acasa

Cum sa scapi de tantari cu zat de cafea?

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea