Social

#coronavirus

Tanarul asimptomatic din Neamt, externat dupa 48 de zile


Un tanar din Neamt infectat cu coronavirus, asimptomatic, a fost in sfarsit externat dupa 48 de zile de spitalizare.  Cazul sau a fost unul atipic, deoarece in toata aceasta perioada testele sale ieseau pozitive.

"Acum sunt acasa, trebuie sa stau 14 zile in autoizolare, dar asta pentru mine nici nu mai conteaza pentru ca tot ce mi-am dorit a fost sa fiu acasa, alaturi de familia mea. Oricum nu se va termina pandemia in 14 zile, iar eu imi propun sa stau in casa, nu am niciun interes sa ies, sunt unde mi-am dorit, in familie", a declarat Andrei Scrab pentru libertatea.ro.

"Trebuie sa ramanem in continuare puternici și sa credem ca va veni și ziua cea buna, la unii, din pacate, mai tarziu, dar va veni", a mai spus tanarul.

"Nu a fost ușor pentru pacient"

Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iași, dr. Carmen Dorobat, a povestit ca Andrei Scrab a citit foarte multa literatura medicala, era mereu informat, devenise un interlocutor foarte bun pentru medicii din spital pe perioada internarii sale.
"Intotdeauna trebuie sa conlucram in ceea ce privește convingerea, asta e problema. Trebuie sa ramana in spital astfel de pacientii pentru ca pot fi surse de contaminare, iar la nivel national acesta este protocolul Ministerului Sanatatii, nu pot fi externati pana cand nu testeaza negativ de doua ori, la 24 de ore. Nu a fost ușor pentru pacient, el avea o stare generala foarte buna, vorbea mereu de familie, de sotia și fata lui", a declarat prof.dr. Carmen Dorobat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea