Social

# transport public #tallinn #capitala europeana #transport public gratuit

Tallinn este prima capitala europeana care ofera transport public gratuit

De la 1 ianuarie 2013, o capitala din Europa va oferi locuitorilor sai transport gratuit. Este vorba despre Tallin, primul oras din lume care ofera transport public gratuit.

Estonia este o tara baltica cu doar 1,3 milioane de locuitori, care a introdus votul online si care a oferit internet gratuit cetatenilor sai. Este si primul stat din blocul comunist care a aderat la zona euro, iar de la 1 ianuarie 2013, capitala sa va deveni primul mare oras din lume care ofera transport public gratuit.

Aceasta masura a fost aprobata in urma unui referendum care a avut loc in luna martie a acestui an, cand peste 75% dintre locuitorii din Tallin au votat pentru aceasta masura. Edilii orasului sunt de parere ca, prin adoptarea acestei masuri, locuitorii orasului vor renunta la masinile personale in favoarea transportului public.

Tallin este un oras cu peste 400.000 de locuitori si cu un transport public bine pus la punct, cu mai mult de 700 de kilometri de linii de tramvaie, troleibuze si autobuze.

Sursa foto: tripadvisor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea