Social

Sven Goran Eriksson a fost numit in functia de selectioner al nationalei Mexicului

Fostul antrenor al formatiei engleze Manchester City , Sven-Goran Eriksson , a fost desemnat in functia de selectioner al nationalei Mexicului, a anuntat presedintele Federatiei Mexicane de Fotbal, informeaza editia online a BBC.

 

"S-a votat in unanimitate, iar Eriksson a fost acceptat", a declarat presedintele Federatiei, Jorge Vergara. Demis luni de la gruparea engleza, Eriksson, in varsta de 60 de ani, a acceptat un contract valabil pentru urmatorii doi ani. "Sa calific Mexicul la Campionatul Mondial este o provocare mare pentru mine. Tara are 120 de milioane de locuitori si este o motivare in plus", a afirmat noul seelctioner.

Decizia de a-l numi pe Eriksson in locul lui Hugo Sanchez a fost luata in urma unei intalniri a celor 18 patroni de cluburi din prima divizie mexicana. Antrenorul suedez a fost timp de cinci ani, din ianuarie 2001 pana in iulie 2006, selectionerul Angliei, pe care a calificat-o pana in sferturile de finala ale CM.

El isi va prelua postul din 21 iunie , cand Mexicul va juca intr-un meci din preliminariile Campionatului Mondial. Pana atunci, echipa va fi pregatita de interimarul Jesus Ramirez si va mai avea trei meciuri, cu Argentina (4 iunie), Peru (8 iunie) si Belize (15 iunie). Eriksson este primul antrenor strain al nationalei mexicane dupa sarbul Bora Milutinovic, care a demisionat in 1997. Mexicul a mai avut ca selectioneri straini doi spanioli, doi unguri si un englez.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea