Social

Sute de sesizari de pasari moarte in Bucuresti

Zilnic, bucurestenii fac intre 10 si 20 de sesizari autoritatilor sanitar-veterinare in legatura cu pasari moarte pe care le gasesc fie in propria batatura, fie in parcuri, pe strada sau in fata blocului. Medicii veterinari spun ca numarul cazurilor a crescut spectaculos in ultimele saptamani, in special dupa depistarea primului caz de gripa aviara la om in Turcia. "Cele mai multe telefoane le primim din cartierele cu case ale Bucurestiului, pentru gaini domestice moarte", ne-a declarat Mugurel Sapoiu, medic veterinar la Directia Sanitar-Veterinara Bucuresti.
Laboratorul mobil ajunge intr-o ora
Procedura de ridicare a pasarilor moarte este rapida. Dupa apelul telefonic, laboratorul mobil al autoritatii sanitar-veterinare ajunge la locul indicat intr-o ora sau o ora jumatate , in functie de numarul cererilor si de trafic. si asta intrucat, pentru Bucuresti, Directia Sanitar-Veterinara dispune de un singur laborator mobil . Pasarile sunt apoi colectate in saci de plastic de catre personal cu manusi si echipament de protectie adecvat. Desi autolaboratorul este echipat cu trusa necesara efectuarii testelor rapide, acestea se fac de regula in laboratorul de la sediul autoritatii, odata cu examenul anatomopatologic. Rezultatele acestor teste se pot afla dupa 3 zile. La cerere se pot efectua teste rapide si la fata locului, fara costuri suplimentare.

Doi porumbei morti, in Piata Presei Libere
Ieri dimineata, doi porumbei morti au fost gasiti intr-o parcare din Piata Presei Libere. Cele doua pasari au fost luate de laboratorul mobil pentru analize. Medicul veterinar care a coordonat procedura de dezinfectare a zonei si de colectare a cadavrelor ne- a marturisit ca este putin probabil ca porumbeii sa fi fost infestati cu virusul aviar. In opinia acestuia, sunt o multime de alte cauze posibile: boli infectioase, otravire sau chiar frigul puternic din ultimele zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea