Social

Sute de morti si mii de raniti in urma accidentelor grave din Romania

Peste 370 de oameni au murit si alti 1.357 au avut nevoie de ingrijiri medicale, in urma a 1.481 de accidente rutiere grave produse de la inceputul acestui an pe drumurile din Romania.

Politistii spun ca traversarile neregulamentare ale pietonilor, sunt principala cauza generatoare de evenimente rutiere cu urmari grave, urmata de neacordarea de prioritate si viteza excesiva si neadaptata la conditiile de trafic.

Iar cele mai multe accidente se produc mai ales in mediul rural si in marile orase . Numai in Capitala, in primele doua luni si jumatate ale anului 2008 au murit 15 persoane si alte peste 200 au fost ranite, in urma a 213 de accidente rutiere grave.

Cele mai multe dintre accidentele produse in Bucuresti, au avut loc in sectoarele 1, 2 si 3. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, s-a inregistrat o crerstere cu 87 la suta a numarului de raniti grav in accidentele ruitere. Motociclistii reprezinta o alta categorie de participanti la trafic, expusi riscului de accidente. De la 1 ianuarie 2008, in Bucuresti s-au produs 23 de accidente soldate cu 7 raniti grav si 16 raniti usor.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea