Social

#minerii vin la Bucuresti #disponibilizari mineri #mars mineri #Complex Energetic Oltenia #mineri

Sute de mineri, in drum spre Capitala! Vin pe jos!

Minerii vin sa protesteze la Bucuresti! Nemultumiti ca in acest urmeaza disponibilizari masive la complexul energetic Oltenia, in jur de 3.000 de oameni raman fara locuri de munca, sute de mineri vor merge in mars, pe jos, pana in Capitala, conform antena3.ro.

Oamenii pleaca de la Targu Jiu si vin spre Bucuresti, vorbim despre o distanta de 320 de kilometri. Marsul este programat sa inceapa luni dimineata si este greu de estimat cand se va termina, pentru ca minerii au de parcurs 320 de kilometri.

Minerii si-au propus ca in fiecare zi sa parcurga cate 40 de kilometri, iar in acest ritm, peste 8 zile vor ajunge in Capitala, unde pregatesc un miting de amploare in fata Guvernului. Ei s-au pregatit serios pentru acest mars de 320 de kilometri, iar noaptea vor dormi in corturi. Pe traseu, ei le vor explica oamenilor cum un megawatt se produce cu aproximativ 180 de lei, iar populatia plateste acelasi megawatt de patru ori mai mult, confom romaniatv.net.

Organizatorii spun ca marsul minerilor va fi unul pasnic dar reprezinta un semnal de alarma si vor sa depuna memorii la Guvern, la Presedintie si la Parlament.

“Marsul de 320 de kilometri al minerilor si energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Targu Jiu — Craiova — Slatina — Pitesti — Bucuresti este urmarea avalanselor de distrugere a ultimei redute energetice a Romaniei, vanzarea tarii unor interese straine si tradarea clasei politice a sistemului energetic national.

Inchiderea Complexului Energetic Oltenia echivaleaza in alta sfera cu desfiintarea Academiei Romane sau disparitia istoriei si a limbii noastre din scolile romanesti. Punerea in pericol a independentei energetice a Romaniei poate fi interpretata ca o subminare a economiei de stat cu consecinte catastrofale, inimaginabile si iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia”, preciza presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Dumitru Pirvulescu, intr-un comunicat transmis la inceputul lunii aprilie.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari fata de rezultatul negativ inregistrat in 2014, cand compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea