Social

#cazare imigranti #corturi imigranti #paza de coasta #imigranti #mangalia

Sute de imigranti urmeaza sa soseasca la Mangalia! Pregatirile sunt in toi

Sute de imigranti ar putea ajunge in perioada urmatoare in Mangalia. Garda de Coasta a mobilizat mobilizat autoritatile din Mangalia sa se gandeasca unde ar putea caza 500 de refugiati. Cel mai probabil va fi luata in considerare zona dintre statiunile Venus si Saturn.

De asemanea, Garda de Coasta solicita sa fie amplasate corturi de cazare si pentru 23 de politisti de frontiera.

"Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde sa poata fi amplasate corturi. Ei nu vor sa stea in Romania prea mult timp, e posibil doar sa tranziteze tara noastra. Oricum ar fi, noi trebuie sa fim pregatiti chiar si pentru o zi sau doua. Nu trebuie sa dramatizam si sa speriem lumea. Este un fenomen, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie sa fim pregatiti. O sa cautam un spatiu unde sa putem amplasa corturile", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu, potrivit libertatea.ro.

Aceasta solutie este un temporara, deoarece aceasta este o zona turistica si putin sunt cei care sunt de acord cu primirea refugiatilor in zona litoralului.

Consilierul local Paul Foleanu a declarat pentru libertatea.ro ca: "A fost identificata, ca si locatie, parcarea de la Venus, mai exact in zona Hotel Adriana. Am respins din start acest demers. Este inadmisibil sa facem campusul acestor refugiati la Mangalia. Nu avem nevoie de asa ceva, deoarece ne-ar prejudicia imaginea. Ce o sa se intampla la vara? O sa ia cina cu turistii? Trebuie sa recunoastem si sa fim constienti ca nu toti sunt pasnici si amarati si ca ei devin violenti. Daca vin si raman aici, ce o sa se intample la iarna? O sa stea in corturi? Nu, clar. O sa umble prin casele oamenilor si o sa incerce sa faca rost de bani".

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea