Social

Sute de camioane – scoase azi la mitingul transportatorilor

Printre revendicari : taxe mai mici, carburanti mai ieftini si drumuri mai bune.

Protestul transportatorilor rutieri continua astazi cu un mars la care vor participa sute de camioane, organizat pe sosele de centura ale principalelor orase din tara. Printre orasele in care vor fi organizate marsuri se numara Baia Mare, Buzau, Cluj, Galati, Timisoara, Targu Jiu si Miercurea Ciuc.

Vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania ( ), Ion Lixandru, a declarat ca mitingul de ieri, din Capitala, inceput la 9.30, a fost doar o "actiune de instiintare a autoritatilor cu privire la marsul de protest de luni dimineata, de la ora 8.00".

 Cei 200 de oameni adunati ieri in Piata Constitutiei - soferi de autocare, autocamioane, transportatoare de marfuri perisabile si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale – , printre altele, taxe mai mici, carburanti mai ieftini si drumuri mai bune. Astfel, transportatorii cer eliminarea platii rovinietei pentru drumurile nationale si acuza reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT) ca au tergiversat eliminarea rovinietei, prin amanarea succesiva a unei intalniri intre cele doua parti, dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a fost de acord cu eliminarea rovinietei si incasarea taxei din pretul carburantului.

Transportatorii solicita si asigurarea transparentei colectarii accizelor din carburant si monitorizarea de catre asociatiile patronale din transporturi a utilizarii acestora pentru constructia si intretinerea de drumuri si legiferarea printr-o ordonanta de urgenta, dar si amenajarea parcarilor la standarde europene.

Transportatorii reclama si lipsa parcarilor unde sa efectueze timpii de odihna si controlul in trafic abuziv.

Protestatarii solicita si ca reprezentanti ai asociatiilor patronale din transporturi sa fie desemnati in consilii de administratie si de conducere in organismele subordonate Ministerului Transporturilor – specifice transporturilor rutiere: , RAR, CNADNR. Acestia cer si elaborarea unui cadru legislativ coerent pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a activitatii de transport rutier in Romania, infiintarea unui organism unic de control si constituirea corpului de lectori si examinatori independent pentru pregatirea profesionala.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea